-
Coșul este gol!
Desi multe mamici cred ca alimentatia este principalul aspect pe care trebuie sa iti concentrezi intreaga atentie in primele luni de viata ale copilasului, afla ca si vestimentatia sa este extrem de importanta, de la materialele folosite si pana la modul in care ii speli hainutele.
Stim ca uneori te poti simti coplesita de multitudinea de informatii noi, de aceea, pentru a-ti usura aceasta sarcina, am intocmit acest ghid, care te va ajuta sa speli corect hainutele bebelusului tau.
Inainte de toate, de ce trebuie sa speli hainele bebelusului tau inainte de prima purtare?
Pielea bebelusilor este foarte fina si vulnerabila, mai ales in primele luni de viata, iar sistemul lor imunitar este inca sensibil. Tocmai din acest motiv, este important sa speli hainele pentru bebelusi inainte de prima purtare, deoarece acest lucru ajuta la eliminarea oricaror substante sau particule de praf care pot irita pielea delicata a copilasului tau sau care ii pot pune in pericol sanatatea.
Inainte de spalarea hainelor bebelusului tau, verifica sa vezi daca acestea au eticheta. Pe eticheta se regasesc instructiunile de spalare pe care ar trebui sa le urmezi, cum ar fi temperatura apei, daca necesita spalare manuala sau automata si ce tip de detergent ar trebui folosit.
Atunci cand doresti sa speli hainutele micutului tau, trebuie sa tii cont de faptul ca nu poti folosi acelasi detergent pe care il utilizezi atunci cand speli hainele tale sau ale celorlati membri ai familiei. De aceea, ar trebui sa speli mereu obiectele vestimentare ale copilasului tau separat de cele ale membrilor familiei.
De asemenea, trebuie sa cumperi un detergent hipoalergenic, special creat pentru pielea sensibila a puisorului tau, care nu are atat de mult parfum in compozitie precum detergentii obisnuiti. Astfel, pielea celui mic nu va fi expusa la agenti chimici sau la alte substante care ii pot provoca tot felul de iritatii sau reactii alergice.
Nu in ultimul rand, evita sa folosesti inalbitori sau orice alt produs de acest gen pentru hainele bebelusului tau, deoarece acestea contin substante chimice, care pot irita pielea copilasului si au un miros puternic de parfum, care poate fi extrem de deranjant pentru cel mic.
Atunci cand speli hainutele copilasului, ai grija sa le separi in functie de culori si de uzul lor. De exemplu, separa hainele colorate de cele albe si nu spala body-urile, manusile sau chiloteii la un loc cu botoseii sau sosetele.
Si acum, dupa ce ai urmat acesti pasi si te-ai asigurat ca totul este pus la punct, sa trecem la spalarea propriu-zisa. In functie de specificatiile de pe eticheta si de preferintele personale, poti spala hainele de bebelusi la masina sau de mana.
Atunci cand alegi sa speli hainutele de mana, iata ce pasi trebuie sa urmezi:
Astfel, apa calda sau fierbinte este ideala pentru spalarea urmatoarelor tipuri de hainute sau accesorii, deoarece indeparteaza petele si microbii:
- body-uri;
- maiouri;
- salopete;
- chilotei;
- scutece refolosibile;
- sosete.
- hainute patate.
Apa calduta sau la temperatura camerei este ideala pentru spalarea:
- bluzitelor;
- pantalonasilor;
- caciulitelor;
- accesoriilor.
In cazul in care eticheta specifica acest detaliu si vrei sa economisesti timp, poti spala hainele pentru bebelusi la masina de spalat. Iata ce pasi trebuie sa urmezi:
Inspecteaza inca o data eticheta hainutelor, pentru a vedea la ce temperatura trebuie sa le speli
Pune hainele pentru bebelusi in masina de spalat si selecteaza temperatura potrivita, conform cu eticheta. In cazul in care nu este mentionata temperatura optima, atunci spala hainele copilasului tau la 30-40 de grade.
Atentie, nu poti folosi inalbitori sau detergenti pe care ii utilizezi pentru spalarea hainelor familiei.
Tine minte: asternuturile, scutecele refolosibile si accesoriile copilasului tau pot fi curatate in acelasi mod in care ii speli si hainutele.
Tinand cont de aceste reguli simple, vei scapa de orice grija legata de acest subiect si ii vei putea spala mereu corect hainele bebelusului tau.
imagini: depositphotos