Hainute de sanius pentru o iarna de neuitat

Publicat de Madalina 16.02.2021 0 Comentarii

Desi nu a mai ramas foarte mult din iarna, inca este foarte frig si exista o gramada de activitati distractive pentru tine si micutul tau! In multe zone inca ninge, astfel ca ai putea sa il duci la sanius pe prichindelul tau impreuna cu familia.

 

Inainte de orice, trebuie sa te asiguri ca mainile si piciorusele copilasului sunt incalzite tot timpul. Acestea fiind spuse, nu trebuie sa iti imbraci prichindelul in hainute prea groase, intrucat ar putea sa transpire si sa nu se poata bucura de activitatile in aer liber.

 

 

Copilas pe sanie 1

 

 

In acest articol, am adunat cateva sfaturi oferite de expertii in pediatrie referitoare la modalitatile adecvate de a imbraca micutii la sanius sau la orice activitate care implica zapada.

 

Asadar, iata care sunt recomandarile generale:

 

  • Imbraca-ti copilasul in mai multe straturi de haine, care pot fi puse si date jos cu usurinta. Astfel, iti va fi usor sa ii ajustezi vestimentatia in functie de temperatura de afara.

 

  • Daca il scoti la o plimbare cu sania, micutul va avea nevoie de haine mai calduroase decat de obicei. Pentru ca nu se misca foarte mult, corpul lui nu genereaza suficienta caldura. In aceste situatii, poti lua cu tine o paturica groasa si confortabila, care va aduce un plus de caldura.

 

 

Paturica groasa dubla jungle

 

 

  • Micutul ar trebui sa aiba intotdeauna o caciulita din moment ce majoritatea caldurii eliberate de corp se pierde la nivelul capului.

 

  • Manusile cu un singur deget sunt mai recomandate decat manusile obisnuite atunci cand prichindelul se joaca in zapada. Astfel, degetele micutului vor sta impreuna si vor elibera mai multa caldura.

 

  • Alege doar ghetute calduroase, rezistente la apa, care ofera suficient spatiu pentru o pereche de sosete in plus.

 

  • In loc de fular/esarfa, alege un incalzitor pentru gat sau o helanca. Acestea nu prezinta riscul de a cadea sau de a-l strange pe micut si sunt super calduroase!

 

 

Baietei zambareti

 

 

  • Imediat ce joaca s-a terminat, schimba-ti copilasul de hainutele umede.

 

 

Cum sa distribui corect straturile de haine?

 

 

Revenind la primul sfat, trebuie sa stii sa distribui corect straturile de haine. Aceasta metoda este esentiala pentru orice mamica si pentru copilul ei in timpul iernii. Totusi, daca este efectuata gresit, poate avea efecte negative.

 

Daca nu alegi hainele potrivite, ghemotocului tau ar putea sa ii fie mai frig decat in mod normal. Din moment ce caldura excesiva il va face sa transpire, rezultatul va fi exact opus fata de ceea ce ti-ai propus.

 

Astfel, iata care este metoda corecta de a-ti imbraca puiul in mai multe straturi de haine in timpul iernii!

 

Stratul de baza: Scopul hainelor care vor intra in contact direct cu pielea copilasului este de a-l proteja pe acesta de transpiratie. Drept urmare, cel mai recomandat material pentru hainutele de baza este bumbacul, intrucat acesta are o putere de absorbtie crescuta.

 

Astfel, pentru copilasii de sub 2 ani, poti opta pentru body-uri sau salopete pentru bebelusi. Pentru cei mai marisori, alege maiouri din bumbac, care mentin confortul termic in timp ce previn transpiratia excesiva.

 

 

Maiou galben dandelion

 

 

Stratul de mijloc: Cel de-al doilea strat de haine ar trebui sa ofere destula caldura, fara a-l strange sau a-l jena pe copilas. Ideea este sa aiba destula libertate de miscare, iar astfel de articole vestimentare sunt croite special pentru acest scop.

 

Ultimul strat/ stratul de exterior: Foarte importante, hainutele care vor fi purtate in exterior trebuie sa fie rezistente la apa si la vant. Astfel, alege o jacheta din material impermeabil, care sa fie suficient de spatioasa incat sa iti permita sa mai adaugi un strat de hainute cand se face frig.

 

imagini: Depositphotos

 

Scrie un comentariu