-
Coșul este gol!
Un vechi proverb spune ca: „Nu haina il face pe om!” In ziua de astazi lucrurile nu stau chiar asa deoarece aspectul vestimentar conteaza mult, in special la prima vedere. Si la copii conteaza mult felul in care sunt imbracati, de aceea, parintii fac multe cumparaturi pentru tinutele celor mici.
Istoria hainelor
Inca din neolitic oamenii purtau piei si blanuri de animale, iar cu ocazia unor ceremonii acestea erau accesorizate cu bijuterii si isi pictau fata si mainile. Tinuta aleasa reprezenta functia pe care o detineau in societate , statutul social dar si situatia economica a persoanei respective. Fiecare cultura a avut o anumita conduita si un anume model de urmat din punct de vedere al vestimentatiei. Dorinta femeilor dar si a barbatilor de a fi multumiti de aspectul lor si de a obtine admiratia celor din jur face sa apara conceptul de moda, un concept major in istoria hainelor.
Conceptul de moda apare in Evul Mediu. In Franta, in secolul al XIII lea, sunt emise anumite reglementari in ceea ce priveste moda. Femeile aveau un numar limitat de bijuterii si un numar limitat de rochii. Le era interzisa purtarea bijuteriilor din aur in locurile publice. Insa, aceste legi nu restrang dorinta oamenilor de a arata bine si de a iesi in evidenta. In secolul al XIV lea, accentul se pune pe calitatea materialelor si pe croi. Apare conceptul de marca. In perioada renascentista croitorii nu se mai rezuma doar la realizarea comenzilor ci incep sa produca si sa comercializeze imbracaminte gata facuta. Are loc astfel industrializarea modei. In secolul al XVII lea, Anglia si Franta influenteaza moda prin introducerea de noi tehnici pentru productia textila. Apar primele cataloage de moda. In secolul XX, oamenii din toate categoriile sociale devin dependenti de moda iar acest concept (moda) ocupa un loc important in viata de zi cu zi. In timp, moda evolueaza. Daca la inceput satisfacea nevoile practice, mai tarziu se transforma intr-o nevoie, astfel incat oamenii sa fie la moda indiferent de locul unde sa afla sau lucreaza.
In ziua de astazi gasim in magazinele fizice dar si online o multitudine de produse vestimentare care pot fi achizitionate la preturi accesibile. Insa, trebuie sa avem in vedere faptul ca aceleasi articole vestimentare le gasim la preturi total diferite. De cele mai multe ori platim mai mult brandul si mai putin calitatea. Nu intotdeauna o haina achizitionata de la un brand foarte cunoscut este si de calitate. Cel mai bine este sa cautam modalitatile prin care sa putem cumpara articole de calitate la preturi mici. Poate ca va intrebati: este posibil acest lucru? Da, este posibil sa cumparam hainute pentru copiii nostri din materiale de calitate superioara la preturi accesibile. Putem recomanda achizitionarea de articole vestimentare confectionate din bumbac natural, de calitate superioara, la un pret accesibil, intrand pe site-ul liloo.ro. Atunci cand ne hotaram sa achizitionam hainute este necesar sa respectam cateva reguli esentiale pe care vi le recomandam.
Reguli pentru cumparaturi
Cumparaturile pentru copii le ocupa cel mai mult timp parintilor. Acest lucru se intampla deoarece micutii nostri cresc vazand cu ochii. Cele mai inspirate achizitii pentru copii le poti face daca esti informat. Informatia oferita de siteuri te ajuta sa hotarasti de unde sa faci cumparaturile. De asemenea si informatiile pe care le dau mamicile pe retelele sociale te pot ajuta sa iei decizia corecta. Iata informatiile esentiale pe care trebuie sa le cauti pe un site:
- informatii despre site (adresa sediului, daca este producator, numarul de telefon, adresa de mail, etc) informatii despre livrare
- termeni si conditii
- verificarea coletului si politica de retur a siteului respectiv
- ghid corespondenta marimi hainute
- informatii despre ingrijirea produselor
- citirea feedbackurilor (construirea unor relatii de durata intre client si producator)
- asigurarea de catre site a unui suport atat prin mail cat si telefonic
- va recomandam brandurile romanesti pentru ca astfel vom influenta atat cresterea economica dar si increderea in produsele romanesti
- informatii despre realizarea produselor. In descrierea produselor gasiti informatii despre materialul din care este facut produsul, despre design dar si despre felul in care este confectionat acesta.
- informatii despre materiale, compozitie dar si despre certificatele de calitate pe care le detine furnizorul de materiale
- marcarea produselor favorite
- folosirea filtrelor pentru gasirea produselor dorite
Toate aceste informatii le gasiti pe site-ul liloo.ro care foloseste materiale din bumbac 100%, certificat Oeko Tex, clasa I dar si bumbac 100% organic, certificat Gots. Pe acest site gasiti si numeroase articole de blog unde sunt informatii despre sanatate, modalitati de petrecere a timpului cu cei mici, despre igiena, vestimentatia in functie de anotimp, despre sarbatori, etc. Tot timpul anului, liloo ofera reduceri substantiale la numeroase articole vestimentare.
Atunci cand vine vorba despre cumparaturi, mai ales pentru copii si in mod deosebit daca este primul copil, exista tendinta de a achizitiona in exces tot felul de hainute. Pentru a evita umplerea dulapurilor cu haine pe care poate nu le va imbraca niciodata este util sa verifici dulapul celui mic pentru a nu cumpara lucruri inutile. Intotdeauna cand vorbim despre hainele copiilor este recomandat sa alegem hainute confectionate din materiale naturale, de calitate superioara, cel mai bun fiind bumbacul. Articolele vestimentare noi trebuiesc spalate inainte de utilizare. Pentru a evita surpriza ca ceea ce ai achizitionat sa nu fie pe placul copilului tau incearca sa ii ceri parerea referitor la hainele pe care intentionezi sa i le cumperi. Trebuie luat in considerare utilitatea si calitatea hainelor mai mult decat aspectul lor. Alaturi de calitate atunci cand achizitionam hainute pentru copii trebuie sa avem in vedere si siguranta acestora. Hainutele nu trebuie sa aiba accesorii care se pot desprinde si care pot rani. Alegem articole vestimentare comode care sa permita micutilor sa se miste in voie, sa le asigure confort termic dar si lejeritate.
Atunci cand cumparam hainute pentru cei mici este necesar sa avem in vedere calitatea, durabilitatea, aspectul practic si stilul. Trebuie sa punem mai mult accent pe calitate si sa alegem articole vestimentare in care copiii nostri sa se simta confortabil.
imagini: Depositphoto&Liloo