Cum sa recunosti puseul de crestere al bebelusului? Iata indiciile

Publicat de Madalina 22.12.2020 0 Comentarii

Bebelusul tau ravneste deodata dupa o cantitate mai mare de mancare? Este posibil sa treaca printr-un puseu de crestere!

 

 

Bebe mic si dragalas

 

 

Chiar atunci cand te-ai obisnuit cu un anumit program al meselor, bebelusul tau se schimba la 180 de grade si vrea sa manance in fiecare ora. Daca iti este familiara aceasta afirmatie, trebuie sa te relaxezi, deoarece este un lucru absolut normal. Inseamna ca bebelusul tau are primul puseu de crestere din cele 5 pe care le va avea in primul an de viata.

 

Una dintre cele mai importante activitati ale micutului tau este sa creasca, iar pana cand va implini varsta de 12 luni, isi va tripla, probabil, greutatea actuala.

 

 

Cand au bebelusii puseuri de crestere?

 

 

Un puseu de crestere poate avea loc oricand, dar poti sa te astepti la unul in decursul primelor 3 saptamani de viata, iar la al doilea, in intervalul 6-8 saptamani. Totodata, puseurile pot aparea atunci cand implineste 3, 6 si 9 luni.

 

Vestea buna este ca aceste puseuri de crestere dureaza, de obicei, doar cateva zile, asa ca lucrurile vor reveni rapid la normal.

 

 

Semnele unui puseu de crestere la bebelusi

 

 

  • Vrea sa manance non-stop. Daca l-ai alaptat o data la fiecare 3 ore, dar bebelusul tau vrea sa manance mai des, nu trebuie sa-ti faci griji. El va stimula productia de lapte, astfel incat sa faca fata la noul sau apetit. In schimb, bebelusii cu varste mai mari isi vor dori sa consume mai multa mancare solida (citeste aici ce masuri sa iei in cazul in care prichindelul refuza preparatele solide).

 

 

Mamica alaptand

 

 

  • Se trezeste mai des. Daca pana acum cel mic dormea 5-6 ore fara intreruperi, in timpul unui puseu de crestere, el se poate trezi din 2 in 2 ore pentru o “gustare” pe timpul noptii.

 

  • Este mai mofturos. Un alt semn care ar trebui sa te puna pe ganduri este starea lui de spirit. In cazul in care a devenit mai agitat, chiar si in timp ce mananca, exista posibilitatea sa se confrunte cu un puseu.

 

  • Plange si nu poti sa iti explici de ce. Puseurile se pot manifesta si prin plans, asa ca nu trebuie sa te ingrijorezi.

 

 

Bebe la schimbat

 

 

Ce masuri sa iei in timpul puseurilor de crestere ale bebelusului?

 

 

Faptul ca bebelusul vrea sa fie alaptat foarte des poate fi foarte obositor pentru orice mama . De aceea, este necesar sa bei suficienta apa pentru a te mentine hidratata si nu ezita sa ceri ajutorul partenerului de viata sau al unei prietene bune pentru a te scuti de treburile casnice.

 

 

Bebe se intinde dupa pahar

 

 

Atentie! In timpul unui puseu, nu renunta la alaptat. Atunci cand micutul tau este mai agitat si mai infometat, iti poti face griji cu privire la faptul ca nu primeste suficient lapte, dar, de fapt, atunci cand il alaptezi mai des, volumul de lapte creste si va face fata apetitului prichindelului tau.

 

Daca esti ingrijorata in privinta acestui aspect, fii atenta la scutecul si la cresterea in greutate a bebelusului. In cazul in care hainele care ii veneau bine zilele trecute acum incep sa stea mai mulate si murdareste zilnic 5 sau 6 scutece, inseamna ca se alimenteaza suficient. In curand, puseul va lua sfarsit si vei putea stabili din nou un program al meselor!

 

imagini: Depositphotos

 

Scrie un comentariu