Copilului tau ii place sa mearga pe bicicleta?

Publicat de Madalina 23.10.2021 0 Comentarii

Una din activitatile cele mai placute in copilarie este mersul pe bicicleta. Se spune ca mersul pe bicicleta nu se uita niciodata pentru ca face parte din primele lucruri pe care copiii le invata de la parinti inca din primii ani de viata. Pe langa faptul ca este un sport care presupune efort fizic, este si un mod distractiv de a petrece timp de calitate impreuna cu familia.

 

 

Baietel pe bicicleta

 

 

Aceasta activitate (mersul pe bicicleta) este benefica pentru copii, fiind un prilej de distractie dar are in acelasi timp si rolul de a-i tine pe cei mici departe de gadgeturile care tind sa ii acapareze tot mai mult. Mersul pe bicicleta poate fi practicat de catre orice copil indiferent de varsta, greutate sau chiar abilitatile sportive pe care le are fiecare.

 

 

Ce trebuie sa stie un parinte inainte ca micutul lui sa inceapa mersul pe bicicleta

 

 

De regula parintii sunt cei care ii invata pe micuti sa pedaleze si tot ei trebuie sa stie ca:

 

-este necesar pentru inceput ca prichindelul sa fie invatat sa isi infrunte teama si neincrederea si ca prin perseverenta va invata sa mearga singur pe bicicleta.

 

-sa il invete cum sa isi mentina echilibrul pentru a nu cadea.

 

-sa il invete regulile de deplasare in trafic chiar daca plimbarea se face mai ales in interiorul parcului.

 

-sa il scoata in aer liber (parc, locuri de joaca) pentru a vedea si alti copii cum merg pe bicicleta.

 

-este bine ca atunci cand copilul merge pe bicicleta sa fie supravegheat de catre un adult.

 

-trebuie sa regleze perfect pedalele bicicletei astfel incat acestea sa nu ii puna piedici copilului. Daca micutul nu ajunge cum trebuie la pedale exista riscul de cazaturi.

 

Locul in care copilul invata sa mearga pe bicicleta trebuie sa fie cat mai putin aglomerat. La inceput, micutul trebuie ajutat sa deprinda echilibrul iar mai apoi pedalatul in echilibru. Nu este recomandat ca parintele sa alerge pe langa copil pentru a-i tine ghidonul. In acest mod, copilul se invata sa depinda de altcineva pentru propriul echilibru. Nu trebuie nici sa i se faca vant, sperand ca va merge singur din prima, deoarece exista sanse mari sa cada si sa se loveasca, astfel prinzand frica de bicicleta.

 

 

Fetita pe bicicleta

 

 

Beneficiile mersului pe bicicleta

 

 

Acest sport constituie un antrenament eficient pentru inima, plamani, musculatura dar si pentru oasele din partea inferioara a corpului.

 

-Intareste coloana vertebrala

 

-Dezvolta dinamica

 

-Stimuleaza circulatia sanguina

 

-Ajuta chiar si la stimularea tractului intestinal

 

-Ajuta la o dezvoltare armonioasa a corpului

 

-Creste capacitatea de concentrare a copilului

 

-Dezvolta increderea in sine dandu-le un sentiment de independenta

 

-Ajuta copilul sa se orienteze mai bine in spatiu

 

 

Etapele care trebuiesc parcurse pentru ca un copil sa invete sa mearga pe bicicleta

 

 

Copilul arata singur atunci cand este interesat de bicicleta si isi doreste sa mearga pe ea. Cel mai important este sa nu fie obligat pentru ca astfel poate aparea refuzul, chiar pentru totdeauna, de a se urca pe ea.

 

Fiecare prichindel are stilul sau de a invata si de a se dezvolta in ceea ce priveste mersul pe bicicleta. Pentru a avea reusite in acest demers este bine ca micutul sa parcurga cateva etape:

 

1. Pentru varsta de 12-18 luni se vor alege vehiculele care pot fi impinse de catre adulti, exemplu: bicicleta cu maner

 

2. Incepand cu varsta de 2 ani se foloseste bicicleta fara pedale sau bicicleta de echilibru. Aceasta bicicleta care se mai numeste si bicicleta de alergare ajuta copilul sa isi dezvolte abilitatile de care are nevoie in mersul pe o bicicleta cu pedale. Cu astfel de bicicleta, copiii invata sa isi pastreze echilibrul, lucru foarte important in mersul pe bicicleta.

 

3. Intre 3 si 5 ani se foloseste bicicleta cu roti ajutatoare. Cel mic trebuie initiat mai intai pe bicicleta cu roti ajutatoare pana cand acesta invata sa mearga pe bicicleta si sa isi coordoneze miscarile.

 

4. Dupa varsta de 5 ani copilul poate folosi bicicleta fara roti ajutatoare. Bicicleta cu doua roti constituie cea mai mare provocare pentru copil.

 

Dimensiunea bicicletei trebuie sa creasca odata cu copilul. Achizitionarea unei biciclete trebuie sa se faca in concordanta cu varsta, inaltimea si greutatea copilului. Parintii nu trebuie sa se descurajeze daca micutul lor invata mai greu mersul pe bicicleta. Parintii trebuie sa creeze copilului confortul necesar si sa-l faca sa inteleaga ca acest sport este distractiv si sanatos in acelasi timp. Astfel, cu siguranta copilului tau o sa ii placa sa mearga pe bicicleta. Daca sunt parcurse aceste etape, cu siguranta copilul poate invata sa mearga si pe alte vehicule: trotineta, skateboard, role, hoverboard. Un aspect important pentru ca mersul pe bicicleta sa fie cat mai sigur este si echipamentul de protectie: casca, genunchiere, cotiere. Pentru siguranta copilului este indicat sa fie folosite pistele de bicicleta (acolo unde exista) si sa nu vorbeasca la telefon sau sa asculte muzica in casti atunci cand merge pe bicicleta.

 

 

Hainute liloo baby

 

 

Un alt aspect important este vestimentatia copilului. Atunci cand copilul iese la plimbare cu bicicleta nu trebuie imbracat prea gros pentru ca datorita efortului pe care il depune in timp ce pedaleaza transpira. Trebuie sa aiba o tinuta lejera si confortabila care ii permite efectuarea cu usurinta a miscarilor. Hainutele trebuiesc sa fie din bumbac 100%, pentru ca bumbacul absoarbe foarte bine transpiratia. La Liloo gasiti hainute pentru toate varstele, confectionate din bumbac 100% de calitate superioara, certificate Oeko Tex. Pentru o experienta de neuitat puteti comanda pentru copilas tinuta ideala pentru mersul pe bicicleta: un maiou impreuna cu un costum de trening i-ar oferi tinuta confortabila. In cazul in care afara este frig, puteti alege si o vestuta cu gluga impreuna cu un set cu fes si fular circular.

 

Nimic nu l-ar bucura mai mult pe puiutul vostru decat o drumetie cu bicicleta impreuna cu familia!

Scrie un comentariu