-
Coșul este gol!
Ai facut deja rezervare pentru a putea petrece vacanta la mare? Este foarte bine, pentru ca vara aceasta toata lumea simte o eliberare si isi doreste sa evadeze in locuri frumoase care sa asigure linistea si confortul pentru intreaga familie. Mersul la mare aduce multe beneficii pentru sanatatea copiilor, iar cei mici abia asteapta sa se intalneasca cu marea. Avand in vedere ca timpul trece repede si se apropie plecarea, cea mai mare provocare pentru parinti si in special pentru mame, este pregatirea bagajului.
Pregatirea bagajului necesita o atentie speciala. Pentru a putea realiza un bagaj practic si inteligent trebuie sa tii cont de urmatoarele aspecte:
Alegerea mijlocului de transport cu care te deplasezi
Este important ca inainte de a incepe pregatirea bagajului, sa stii mijlocul de transport pe care il folosesti. Daca mergi cu masina personala poti face un bagaj mai mare pentru ca ”il duce masina”. Insa nu trebuie sa exageram, pentru ca si in acest caz lucrurile inutile nu trebuiesc puse in bagaj. Daca mergi cu avionul trebuie sa ai grija de dimensiunile bagajului si sa respecti restrictiile impuse cu privire la obiectele interzise sau la cantitatea de lichide pe care o poti transporta. In cazul in care mergi cu trenul sau autocarul, ai grija la dimensiunea si greutatea bagajelor, pentru ca acestea sa nu devina o povara.
Alegerea tipului de geanta in care sa pui bagajul
Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa alegi tipul si numarul de genti in care sa pui lucrurile care alcatuiesc bagajul. Geanta potrivita pentru un bagaj este aceea care prezinta dimensiuni generoase in interior, are buzunare multiple, dar ofera siguranta si comoditate. Este bine ca greutatea sa fie distribuita uniform. Capacitatea si volumul sunt importante insa libertatea de miscare si confortul trebuie sa primeze. In cazul in care mergi cu avionul, poti sa ai bagaj de mana si bagaj de cala. In bagajul de mana poti pune strictul necesar pentru timpul cat mergi cu avionul. Atat bagajul de mana cat si cel de cala trebuie sa aiba dimensiunile acceptate de compania aeriana pe care ati ales-o si trebuie sa contina obiecte acceptate de aceasta companie. Gentile pot fi selectate in functie de modul cum alegi sa-ti petreci vacanta. Daca ai ales o vacanta all-inclusive, sunt de preferat trollerele si gentile de mana. Daca ai in plan sa faci excursii si drumetii este necesar si un rucsac incapator. Daca copilul tau este mai mare, poti sa-i pregatesti un troller sau un rucsac mic cu obiectele necesar pentru el. Asa si el se simte important.
Informatii despre starea vremii
Pentru a stii cum sa-ti pregatesti bagajul este indicat sa te informezi despre starea vremii din localitatea unde iti petreci vacanta. Trebuie sa fii pregatit pentru capriciile vremii.
Intocmirea listei cu obiectele pe care trebuie sa le contina bagajul
Am ajuns la cel mai important punct din acest articol si anume intocmirea ”faimoasei” liste cu obiectele pe care trebuie sa le contina bagajul. Pentru a nu uita acasa nimic din ceea ce ne este necesar in vacanta, este bine sa facem din timp o lista amanuntita. De asemenea in momentul in care incepi sa faci bagajul, trebuie sa bifezi in lista faptul ca obiectul a fost pus in bagaj. Acest lucru ne da siguranta ca ajunsi la destinatie, putem petrece o vacanta fara probleme in care siguranta si confortul micutilor sunt puse pe primul plan. Mai jos enumeram cea mai mare parte din obiectele necesare pentru o vacanta reusita:
1. Acte: buletinul sau pasaportul, biletele de tren sau avion, biletele pentru spectacole sau expozitii, carnetul de conducere, asigurarea de calatorie sau cardurile de sanatate, rovigneta, carte verde, plata taxa pod (mai usor prin sms). Pentru un plus de siguranta poti face copie sau poze cu actele enumerate.
2. Bani, gadgeturi si aparatura electrica : bani numerar- este indicat ca banii in numerar sa fie impartiti la ambii parinti; carduri; telefon mobil; tableta sau laptop; incarcator pentru telefon; aparatul foto; un adaptor de priza universal; o baterie externa; un aparat de calcat (daca consideri ca este necesar).
3. Medicamente (trusa de prim ajutor): produse de ingrijire rapida- plasturi, fasa, alcool medicinal, supozitoare, probiotice, sirop de gat, termometru, medicamente pentru dureri de cap. Avand in vedere ca in general copiii sunt mai sensibili, este indicat sa ai in trusa, medicamente de baza pentru raceala si dureri de stomac. Pentru a alege medicamentele necesare in aceasta vacanta pentru copilul tau, este bine sa te consulti cu medicul pediatru sau medicul de familie.
4. Produse de ingrijire: scutecele normale si scutece pentru apa; servetele umede si servetele uscate; cremele care sa previna iritatiile; pasta si periuta de dinti; gelul de dus si samponul; gel dezinfectant; creme de plaja cu factor de protectie solara; spray-ul pentru insecte; piepten; unghiera; crema hidratanta dupa plaja.
5. Imbracamintea necesara pentru copil
Pentru alegerea hainutelor necesare trebuie sa tineti cont de destinatia aleasa, de numarul de zile pe care le petreceti acolo si de conditiile meteo din acea perioada. In mod normal, pentru copii sunt recomandate doua schimburi de haine pe zi. Enumeram hainele care trebuie sa fie nelipsite din bagajul copilului tau: body, tricouri, chiloti, maiouri, pantaloni scurti, rochite, caciulite, pijamale, pantaloni lungi, hanorac, ciorapi si sosete, halat de baie.
Pentru ca in sezonul cald vremea poate fi destul de capricioasa, trebuie sa pui in bagaj si piese vestimentare care sa-i asigure copilului tau confortul termic optim. Este bine sa faci bagajul impreuna cu copilul tau. Daca ai constatat ca hainutele i-au ramas mici, nu sunt suficiente sau nu sunt pe placul copilului tau poti intra impreuna cu el pe site-ul Liloo. Aici poti gasi hainute cu imprimeuri atractive atat pentru bebelusi cat si pentru copii. Liloo ofera o gama larga de haine si accesorii pentru toate anotimpurile. Hainele si accesoriile confectionate in atelierul Liloo sunt produse din bumbac 100%, de calitate superioara, fabricate in Romania si certificate calitativ OEKO-TEX, clasa I.
Pentru vacanta la mare sunt de preferat hainutele in culori deschise pentru ca acestea nu atrag razele soarelui.
6. Hainute pentru plaja, incaltaminte si accesorii: slipi sau costumul de baie, palariuta sau sapcuta, poncho pentru plaja si piscina, bavetici, prosoape mici, scutece, paturici, ochelari de soare daca are varsta adecvata, papuci pentru plaja, sandale, tenisi.
Multe din aceste hainute de plaja si accesorii le gasiti pe site-ul Liloo, care asigua o mare diversitate de produse: slipi, poncho pentru plaja si piscina, bavetici, prosoape premium de toate dimensiunile, scutece de finet si tetra, paturici uni si cu imprimeuri atractive, etc.
7. Jucarii
Fiecare parinte este bine sa se gandeasca ce jucarii trebuie sa puna in bagaj sau ce jucarii poate cumpara din locul unde isi petrece vacanta. Jucarii recomandate pentru petrecerea vacantei la mare: jucariile preferate ale copilului (masinute, plusuri), jucarii pentru plaja (lopatica, galetusa, forme), carti de colorat, carte de povesti, colac de apa, minge. Atunci cand cei mici intra in apa, este bine sa aiba un colac de salvare (colac de salvare cu chilotei). Pentru cei mai mari este indicata o vesta gonflabila de calitate. Chiar daca copilul are o vesta sau un colac, este necesar ca parintii sa nu lase copiii nesupraveghiati si sa nu ii lase singuri in apa.
8. Alte obiecte necesare in vacanta : formula de lapte, biberonul, sterilizatorul si incalzitorul (daca copilul nu este alaptat), suzeta, cutie pentru gustari, pahare de unica folosinta, olita portabila, geanta de plaja, pungi si saci de gunoi pentru plaja si pentru rufele murdare, aparat impotriva tantarilor, cearsaf sau prosoape de plaja si de baie (daca este nevoie), rogojina de plaja, umbrela de plaja dar si umbrela de ploaie, lanterna. Nu toate aceste obiecte sunt necesare. O parte din acestea pot fi asigurate de hotelul unde sunteti cazati.
Aranjarea si impachetarea eficienta a bagajului
In general, in toate familiile exista tendinta de a lua in bagaj mai multe lucruri decat sunt necesare. De aceea trebuie stabilita o ordine de asezare a obiectelor. In toate bagajele, mai intai se aseaza incaltamintea. Aceasta va fi bine pozitionata si ambalata in asa fel incat sa nu ocupe mult loc. Pentru impachetarea hainelor, din discutiile avute cu mai multe mamici, s-a dovedit ca cea mai eficienta modalitate este prin rulare, pentru ca ocupa mai putin loc si nici nu se mototolesc. Obiectele fragile se pun in mijlocul geamantanului.
Acestea sunt sfaturile noastre pentru un bagaj bine pus la punct. Nu iti face griji daca odata ajunsi la destinatie, ai constatat ca ai uitat ceva! Totul se rezolva daca esti linistit si te bucuri de clipele frumoase petrecute impreuna cu familia.
Se spune ca atunci cand pleci intr-o vacanta trebuie sa-ti iei jumatate bagaje si dublu bani!
Vacanta frumoasa cu soare afara si in suflet!
imagini: Depositphotos, Unsplash & Liloo