-
Coșul este gol!
Stim cu totii ca tehnologia avanseaza pe zi ce trece, asa se face ca putem gasi in orice magazin de electrocasnice o multime de modele de masini de spalat. De la cele semi-automate, pana la cele cu program de uscare inclus.
Atunci cand achizitionam masina de spalat, trebuie sa ne gandim la capacitate, dimensiuni si functii, pentru a se potrivi perfect nevoilor noastre.
Putem spune ca masina de spalat face parte din viata noastra. In fiecare zi ne folosim de ea pentru a ne curata hainele si chiar pentru a le usca.
Multi dintre noi prefera doar varianta cu spalare pentru ca aparatele multifunctionale, de obicei, nu rezista foarte bine, ori nu isi fac treaba cum trebuie, ori consumul este atat de mare incat nu vei avea curaj sa folosesti prea des functia de uscare.
Chiar dacă suntem in secolul vitezei si chiar daca uneori pare mai complicat, sa tii pasul cu tehnologia, aceasta chiar te poate ajuta. Pur si simplu trebuie sa te bucuri de avantajele acesteia atata timp cat bugetul casei si sanatatea familiei tale nu are de suferit. Totusi cea mai sanatoasa si cea mai economica varianta de a usca hainele, ramane intinsul acestora pe sarma.
Sunt sigura ca nu ai uitat de mirosul rufelor proaspat, uscate în aer liber. Reimprospatarea rufelor nu are nicio legatura cu uscarea rufelor in aceeasi cuva in care se si spala.
Si, de ce sa iti iei un uscator de rufe cand poti sa iti usuci hainele în aer liber. Asadar, daca doresti sa iti cumperi o masina de spalat cu uscator incorporat sau un aparat automat de uscat rufele, gandeste-te daca ai nevoie de asa ceva.
Uscatul rufelor afara se face usor fara a deteriora materialul in vreun fel. Pe cand, in uscatorul incorporat in masina, tesaturile se vor distruge in timp, iar factura la curent va creste simtitor.
Asadar, pe langa faptul ca aerul liber salveaza cativa banuti, acesta salveaza si hainele. Deci, veti putea purta de mai multe ori hainele dumneavoastra preferate. Dar in cazul uscarii fortate, s-ar putea sa fiti nevoiti sa aruncati piesele vestimentare dupa cateva uscari, deoarece acestea vor arata extrem de uzate sau in cel mai rau caz vor intra mult la apa si vor fi imposibil de purtat. Asadar vorbim din nou de economie, pentru ca nu veti avea nevoie de haine noi dupa ceva timp.
In cazul in care in cartierul dumneavoastra nu se permite intinderea rufelor in exterior din motiv estetic, va puteti folosi de un uscator pliabil, usor de manevrat pe care il puteti aseza in balcon, fara a deranja pe nimeni.
Mi-am amintit de bunica, care punea mereu prosoapele spalate direct pe iarba, in bataia razelor de soare. Si da, soarele si iarba albeau prosoapele mai bine decat ar fi facut-o vreun inalbitor scump si chimic.
In concluzie, uscarea pe sarma are cele mai multe avantaje in comparatie cu cea in uscatorul automat. Pe langa mirosul placut, rufele pot fi purtate imediat ce le-ati strans de pe sarma. Pe cand in uscator este posibil ca hainele sa nu va mai vina din cauza ca s-au micsorat. Totodata, s-ar putea ca atunci cand deschideti masina, toate rufele sa aiba culoarea unei esarfe mai colorate din care nu credeati ca o sa iasa culoare, iar pe langa toate acestea sa aveti de lucru inca cateva ore pentru a calca rufele extrem de sifonate.
Intinsul rufelor poate fi o activitate care te relaxeaza. Daca lucreazi intr-un mediu stresant sau ai avut o zi grea, acum e momentul sa iti pui ordine in ganduri, asezand rufele pe sarma sau pe uscator in liniste. Nu-i asa ca e placut?
imagini: depositphotos