Despre iritatiile copilului tau: de ce apar si cum se trateaza?

Publicat de Iuliana 20.07.2020 0 Comentarii

Iritatiile sunt frecvente la copii. Acestea se dezvolta din cauza diferitelor alergii, a infectiilor virale sau fungice sau din cauze medicale mai serioase. Intrucat iritatiile sunt comune in copilarie, este destul de greu sa stii cum ar trebui sa le tratezi sau daca este nevoie sa duci copilul la doctor.

 

 

Bebe mic stand in fundulet 1

 

 

Parintii obisnuiesc sa se panicheze la fiecare aparitie a unei iritatii. Insa daca ajungi sa intelegi anumite aspecte legate de acestea, vei reusi sa te linistesti mai repede si sa iei decizii mai bune.

 

 

Cum tratezi la domiciliu iritatiile copilului tau?

 

 

Atunci cand celui mic ii apare o iritatie pe piele, exista cateva remedii pe care ai putea sa le pui in aplicare acasa. Cu toate acestea, inainte de orice, trebuie sa stabilesti cauza pentru care iritatia respectiva a aparut.

 

Primele intrebari pe care ar trebui sa ti le pui sunt daca cel mic este bolnav, daca este alergic la ceva sau daca a intrat in contact cu diferiti factori declansatori, precum sapunuri, chimicale, bijuterii sau animale. De asemenea, micutii care inca poarta scutec sau haine bebelusi incomode, cu diferite accesorii, pot suferi iritatii din cauza acestora.

 

Pentru inceput, curata pielea copilului. Foloseste un sapun bland si apa calduta pentru a spala iritatia celui mic. Evita sa freci pielea, pentru a nu o irita si mai tare. Dupa aceea, sterge zona respectiva prin tamponare si lasa iritatia neacoperita.

 

 

Bebelus stand pe burta

 

 

In cazul iritatiilor minore, in care pielea nu pare crapata, poti incerca sa reduci durerea si mancarimile cu ajutorul unui material umed pe care sa-l asezi pe suprafata afectata. Poti incerca, totodata, si creme care sa amelioreze mancarimile.

 

Mai mult, nu uita sa iti imbraci micutul doar in haine bebelusi din bumbac 100% natural. Acestea previn iritatiile, sunt fine si placute la atingere si se dovedesc a fi extrem de prietenoase cu pielea. Articolele vestimentare din magazinul nostru online de haine pentru bebelusi si haine pentru copii nu zgarie, nu provoaca alergii si sunt indicate pentru toate tipurile de piele ale copilasilor.

 

 

Studiaza aspectul iritatiei

 

 

Multe iritatii ale copiilor par periculoase, dar o mare parte dintre acestea vor disparea de la sine dupa un timp. Insa cum iti poti da seama daca iritatia celui mic este serioasa sau nu? Poti face un test rapid pentru a determina daca este nevoie de tratament imediat.

 

 

Cu ajutorul degetelor, apasa usor pe iritatia copilului. Apoi retrage-le rapid si examineaza modul in care arata pielea. Daca iritatia dispare sau se albeste pentru cateva momente, poti sta linistita. Majoritatea acestor tipuri de iritatii nu sunt, de obicei, serioase si printre ele fac parte si iritatiile cauzate de virusuri sau reactii alergice.

 

Daca iritatia nu urmeaza acest model si prezinta pete purpurii sau rosii, ea ar putea fi serioasa. In acest caz, este cel mai bine sa discuti cu medicul imediat, pentru a evita orice problema de natura medicala.

 

 

Bebelus cu pielea iritata

 

 

De asemenea, ar trebui sa contactezi doctorul si daca pielea copilului nu se amelioreaza dupa una sau doua zile sau daca cel mic are si alte simptome. Este mai bine sa contactezi medicul in cazul unei iritatii, chiar daca se dovedeste a fi usoara, decat sa risti si sa lasi o problema medicala sa se agraveze.

 

Nu uita ca grijile sunt absolut normale in aceasta perioada, tocmai de aceea e bine sa acorzi atentie detaliilor si sa fii un parinte precaut si responsabil.

 

imagini: Depositphotos

 

Scrie un comentariu